Wat en hoe

werkervaring
In 2016 ben ik, Jenneke van der Craats, als vrijwilliger begonnen met het geven van Nederlands aan NT2-ers. Ondertussen werk ik als Taalhuiscoƶrdinator en als NT2-docent.

Ooit begonnen als docent tekenen, daarna jarenlang gewerkt op (puzzel)redacties, in diverse functies ((hoofd)redacteur en productontwikkelaar), dus het zou met de kennis van het Nederlands wel goed zitten.
Maar dat wilde niet zeggen dat het lesgeven aan NT2-ers vanzelfsprekend was. Het werd en is nog steeds een boeiende reis, hoe anders is het als je je eigen moedertaal leert! Al doende leer ik wat voor mijn cursisten lastig is, het geeft veel stof tot nadenken over de regels van het Nederlands. Maar het maakt bovenal het lesgeven verrassend leuk en het geeft veel voldoening.

Uiteraard ben ik voortdurend op zoek gegaan naar geschikte les- en oefenstof, zowel in de bibliotheek als op internet. Soms had ik een leuke site gevonden, maar kon ik 'm vervolgens niet meer terugvinden. En zo werd het idee voor deze site geboren.
Uiteraard zijn er meerdere sites die ditzelfde bieden, al merkte ik wel dat het bijhouden van de informatie hier en daar wat te wensen overliet. Dus uniek, nee dat is het niet, maar hopelijk wel nuttig.

Mis je iets, of heb je andere op- en/of aanmerkingen? Aarzel niet en mail het mij!


Veel taal- en lesplezier,

Jenneke van der Craats


Jenneke
linkedin


P.S. Woon je in de omgeving van Apeldoorn? En wil je Nederlands geven als vrijwilliger? Neem dan eens een kijkje hier:

http://www.coda-apeldoorn.nl/educatie/taalhuis-apeldoorn/
http://stichtingdacapo.nl/